Регистрация

Бързи пълнени картофи на микровълнова

Бързи пълнени картофи на микровълнова
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1690

Печени картофи с плънка от кашкавал и колбас на микровълнова фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г едри пресни картофи (може и стари, но да не бъдат с прекалено дебела ципа)
  • зехтин (около 2 с.л.)
  • сол и черен пипер - по около 2/3 ч.л.
  • няколко щипки (колкото е броят на картофите) универсална подправка на прах
  • 10-20 г масло

Плънка вариант 1:

  • 100 г шунка
  • 25-30 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене - ементал, гауда, моцарела за пици, чедър
  • 1-2 кисели краставички или 1 с.л. каперси или няколко гъби от консерва; можете да пропуснете, ако нямате
  • 1 с.л. с връх майонеза

Плънка вариант 2:

  • 100 г рулца от раци
  • 25 г жълто сирене
  • 1 с.л. майонеза

Плънка вариант 3:

  • 100 г бяло саламурено сирене
  • 25 г жълто сирене
  • 1 с.л. майонеза

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте добре и надупечете с вилица. Полейте всеки със зехтин и обтрийте със сол, пипер и универсална подправка.

2. Подредете в подходящ съд и пуснете в микровълновата фурна на средна степен за 10-12 минути (колкото по-големи са, толкова повече време за готвене трябва)

3. Изберете си една, две или и трите от предложените плънки. Съответно, ако се спрете на една от тях, утроете количествата.

4. Плънките се смесват по отделно, като сиренето се натрошава, кашкавалът се рендосва на ситно ренде, а шунката/рулцата от раци се наситняват, както и краставички, гъби или каперси, ако желаете. На финала получената смес се разбърква с майонеза на нееднороден крем.

5. Изпечените картофи извадете, изчакайте минута-две, за да не опарят и разцепете с нож отгоре, за да се отворят на пеперуда.

6. Сложете по парченце масло във всеки картоф и посолете още малко. Намачкайте вътрешността леко с вилица, за да се отвори място за плънката.

7. Разпределете плънката в картофите. Дори и да се подава и да стърчи - няма проблем. По желание можете да сервирате веднага или да върнете в микровълновата за още 1-1:30 минути.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта