Пълнени калмари със сирене и булгур
Печени калмари със сирене и чеснов сос.
Бон Апети
Излъчен на 09.03.2016
Днес печем калмари с апетитна плънка от бяло сирене и булгур. Преди това получаваме урок как се почистват калмари и какви видове булгур спрямо приготвянето можем да намерим на българския пазар. След това тубите от калмар получават апетитна смес и се пекат на тиган, а докато морските дарове понасят термичната обработка, се прави вкусен сос за заливане, в който си партнират аромат на чесън и риган, със стипчивия и много подходящ за морска храна лимонов сок. Изпечените калмари режем на хапки и поднасяме поляти със соса. Ето страхотен летен ордьовър или пък мезе за хубаво бяло вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ