Пълнена чушка с пилешко и кашкавал
Лодки от чушки с пилешко и гъби.
Необходими продукти:
- 4 сочни камбести чушлета
- 200 г пилешко филе
- 150 г гъби
- 1 голяма глава лук
- 2 с.л. олио
- 20 г масло
- 100 г кашкавал
- сол и пипер на вкус
- копър
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото месо на малки хапчици; гъбите - на кубчета; лука и половината копър - наситнете, а чесъна - намачкайте.
2. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него лука за 1 минута. Добавете пилешкото месо, гответе 2 минути и добавете гъбите и маслото. Гответе още 3-4 минути на умерен огън. Овкусете със сол и пипер, добавете намачкания чесън и копъра, разбъркайте и махнете от котлона.
3. Чушките измийте, разполовете по дължина, подредете в тава, застлана с хартия за печене и разпределете в тях гъбената смес с пилешко. Отгоре поръсете с рендосан кашкавал и запечете на фурна докато чушките се отпуснат и омекнат.
4. След изваждане веднага поръсете с още рендосан кашкавал и украсете с останалия копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ