Марокански пълнени чушки
Пълнени чушки по марокански с кускус.
Необходими продукти:
За плънката:
- 2 големи червени чушки
- 1 чаша кускус
- 1 кубче пилешки бульон
- ½ чаша стафиди или нарязани сушени кайсии
- 1 и ½ чаша вряща вода
- 1 чаша нарязан магданоз
- ½ чаша нарязани орехи
- 250 г натрошено или нарязано на кубчета сирене фета
- 2 скилидки чесън, счукани
- марокански микс от подправки (по-долу)
За мароканския микс от подправки:
- ½ ч.л. смлян кориандър
- ½ ч.л. смлян кимион
- ½ ч.л. смлян червен пипер-паприка
- ½ ч.л. смлян джинджифил
- ½ ч.л. смляна канела
- ½ ч.л. бял пипер
- ½ ч.л. куркума
- ½ ч.л. индийско орехче
- ½ ч.л. чили на прах
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Смесете подправките за мароканския микс и оставете настрани.
3. Начупете кубчето бульон в измерваща кана. Сложете вътре вряща вода и разбъркайте за кратко, докато се разтвори.
4. Добавете кускуса и стафидите и покрийте каната. Оставете настрани.
5. Измийте, разрежете наполовина и почистете чушките, за да са готови за пълнежа, като отстраните стъблото и семената.
6. Прехвърлете кускуса в голяма купа. Добавете орехите, фетата, чесъна и магданоза. Разбъркайте добре.
7. Добавете микса от марокански подправки и разбъркайте, докато стане хомогенно.
8. Напълнете половинките чушки със сместа от кускуса.
9. Поръсете със зехтин и поставете чушките в намазнена тава.
10. Сложете във фурната за 30-40 минути или докато повърхността им не стане кафява и хрупкава.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ