Пъдпъдъчи яйца със свинско и тофу
Средно | Порции 2-3
| Видяна: 3244
Свинско с пърженo тофу и пъдпъдъчи яйца в сладък соев сос.
Необходими продукти:
- 10 пъдпъдъчи яйца (варени)
- 1 опаковка твърдо тофу (нарязано на кубчета и запържено)
- 250 г свинска кайма
- 2 с. л. сос от стриди
- 1/4 чаша сладък соев сос
- 1 с. л. сол
- 2 с. л. сусамово олио
- нарязан чесън
- 3 чаши вода
Начин на приготвяне:
1. В тенджера запържете свинската кайма, сусамовото масло и чесъна до кафяво.
2. Добавете сладкия соев сос, соса от стриди, солта и водата и оставете да ври на слаб огън.
3. След това добавете пърженото тофу и пъдпъдъчите яйца.
4. Включете на умерена температура и оставете ястието да ври около 20 минути.
5. Сервирайте с ориз на пара.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ