Какво да знаем за яйцата преди Великден
Разликата между кокошите, пъдпъдъчите и щраусовите яйца.
Все по-модерно става заместването на кокоши яйца по Великден с други видове птичи черупчести продукти. Най-нашумели са пъдпъдъчите яйца, които започнаха да се появават в хранителната верига не само покрай Възкресение Христово, а вече и целогодишно. Оказва се, че хората ги предпочитат заради заниженото ниво на вреден холестерол в жълтъка в сравнение с обикновените яйца. Тези от щарус са особено атрактивни, заради теглото си от килограм и половина, но на Великден те не могат да бъдат консумирани, защото едрата птица ги снася само през лятото и вече са много стари. За сметка на това пък мраморната им кора позволява изработката на всякакви украси, а дебелината й прави гиганта страхотен боец.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ