Регистрация

Какво да знаем за яйцата преди Великден



Какво да знаем за яйцата преди Великден
Лесно   |   Порции   |   Видяна: 3416

Разликата между кокошите, пъдпъдъчите и щраусовите яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

      Все по-модерно става заместването на кокоши яйца по Великден с други видове птичи черупчести продукти. Най-нашумели са пъдпъдъчите яйца, които започнаха да се появават в хранителната верига не само покрай Възкресение Христово, а вече и целогодишно. Оказва се, че хората ги предпочитат заради заниженото ниво на вреден холестерол в жълтъка в сравнение с обикновените яйца. Тези от щарус са особено атрактивни, заради теглото си от килограм и половина, но на Великден те не могат да бъдат консумирани, защото едрата птица ги снася само през лятото и вече са много стари. За сметка на това пък мраморната им кора позволява изработката на всякакви украси, а дебелината й прави гиганта страхотен боец.

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта