Регистрация

Пурички с крем кафе

Пурички с крем кафе
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3356

Сладки с портокалови кори, ванилия и кафе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За бисквитките:

  • 4 с.л. неосолено масло, на стайна температура
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 2 големи белтъка, на стайна температура
  • 1/2 ч.ч. универсално брашно
  • 1/2 ч.л. фино настъргана портокалова кора
  • 3/4 ч.л. чист екстракт от ванилия
  • щипка сол

За крема:

  • 1 ч.ч. маскарпоне
  • 1 ч.ч. пълномаслена сметана
  • 1 с.л. силно сварено кафе
  • 1 ч.л. разтворимо еспресо, фино счукано
  • пудра захар, за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 190°С. Постелете 2 тавички за печене с пергаментова хартия. Очертайте с молив кръгове (колкото се може по-тъмни) с диаметър 10 см и обърнете хартията.

2. В средна купа, разбийте с електрически миксер маслото с 1/3 ч.ч. от захарта до пухкав крем. Добавете белтъците и разбийте до смесване. Добавете брашното, портокаловата кора, 1/4 ч.л. от ванилията и солта и разбийте до гладкост.

3. Разпределете с шпатула равномерно 1 с.л. от течното тесто върху всеки очертан кръг на тънък слой.

4. Печете всяка тавичка с бисквитки 8 - 9 мин. или докато станат леко златисти на цвят и покафенеят по крайщата, но внимавайте да не изгорят.

5. Веднага навийте всяка бисквитка на руло около гърлото на тънка стъклена бутилка (или друг предмет с форма на тръба) с широчина 2,5 см и оставете да се охлади. Внимателно извадете готовата пуричка и я прехвърлете върху решетка. Трябва да се получат общо 18 пурички.

6. В средна купа разбийте с миксер маскарпонето на умерена скорост със сметаната, екстракта от кафе и останалите 1/3 ч.ч. захар и 1/2 ч.л. ванилия до образуването на твърди връхчета.

7. Напълнете готварски пош с приставка с форма на звездичка и широчина 1,3 см (или найлоново пликче с отрязано ъгълче) с кафения крем. Внимателно напълнете пуричките и от двете страни, като завършите с малко цветче от крема накрая.

8. Прехвърлете напълнените пурички в чиния и ги поръсете с пудра захар. Поднесете.

Бисквитките могат да се съхраняват в херметически затворен съд на стайна температура до 3 дни. (Можете да приготвите пуричките предварително и след това да ги напълните с крем.)

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта