Сметанов крем с какао
Шоколадов крем със сметана и желатин.
Необходими продукти:
- 250 мл течна животинска сметана
- 80 г захар
- 100 мл мляко
- 4 яйца
- 15 г (1 с.л.) какао на прах
- 10 г (един пакет) желатин
Начин на приготвяне:
1. Накиснете желатина в 3 с.л. хладка вода и оставете настрани да набъбне.
2. Сложете млякото да се загрее до кипване, без да го кипвате.
3. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата.
4. Разбийте белтъците с щипка сол на пяна.
5. Разбийте жълтъците със захарта и изсипете при млякото. Включете пак котлона и бъркайте докато кремът се сгъсти. Оставете настрана да се охлади.
6. След това загрейте и желатина.
7. Разбийте сметаната на пяна, добавете какаото, разбийте отново.
8. Към сметаната добавете битите белтъци, жълтъчния крем и желатина.
9. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.
Можете да декорирате с цитрусови кори или рендосан шоколад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ