Пурички със сирене и ким
Банички на хапки с ароматна хрупкава коричка.
Тези банички са ми едно от любимите мезенца. Особено им се радвам, когато се съберем по семейно със съпруга и детето да гледаме мач или филм. Едни си отварят студена бира, други - сокче на стайна температура и заедно си прихапваме ароматните хрусини, които нахално цапат пода с попадали препечени корички и семенца ким. Хубавото е, че се приготвят много бързо, затова остава време да почистя след семейния гуляй пред екрана. Прекрасно решение са за посрещане на приятели у дома и наяждат доста добре. С един пакет кори успяват да преядат 4 човека.
Необходими продукти:
- 1 пакет фини точени кори
- 2 яйца
- 300-350 г сирене
- 1 ч.л. чубрица
- 150 г масло
- ким на зърна
- 1 жълтък
Начин на приготвяне:
1. Разтопете половината от маслото на водна баня.
2. Разбийте яйцата, добавете в тях натрошеното на ситно сирене, залейте с маслото, овкусете с чубрицата и разбъркайте добре.
3. Разтопете другата част от маслото. Прави се по отделно, за да не се стегне.
4. Пригответе си от сега голямата тава за фурна, застлана с хартия за печене. Нека ви е под ръка, за да редите директно в нея. Щом я напълните с хрупки до средата, пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
5. Вземете една кора, намажете я с масло и я преплатете на две през ширината. След това разрежете на две през новополучената ширина. Така ще станат правоъгълници, доближаващи се до квадрат.
6. Преплатете едната от по-дългите страни в края, за да не изтича плънката при печене. Сложете част от плънката и завийте на рулце. Сложете в тавичката. Действайте така до изчерпване на количеството.
7. Разбийте жълтъка с малко вода и намажете кората на баничките. Поръсете със семенца ким - придават неповторим аромат на хрупките.
8. Печете докато коричката стане златиста - внимавайте да не прегорите. На мен печенето ми отнема 18 минути, но всяка фурна готви по различен начин.
9. А сега побързайте да им се насладите докато са още топлички!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ