Пуешко с праз, чесън и червена чушка
Средно | Порции 2
| Видяна: 3906
Пържена пуешка кайма с ориз и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 стрък праз, нарязан
- 2 ч.ч. пуешка кайма
- наситнен джинджифил
- счукан чесън
- 1 пълна с.л. чили сос
- мирин
- сол
- няколко листа сварено зеле напа, за поднасяне
- бял ориз
Начин на приготвяне:
1. Запържете каймата, джинджифила и чесъна в тиган или уок.
2. Добавете мирин на вкус.
3. Сложете в чиния и заделете.
4. Сгорещете 3 с.л. олио в уока.
5. Сложете праза и разбъркайте, докато се покрие с олио.
6. Добавете заделеното пуешко.
7. Прибавете чили соса.
8. Пържете до омекване на праза.
9. Поднесете върху канапе от бял ориз.
Най-важните съставки
джинджифил, зеле напа, ориз, оризово вино мирин, праз лук, пуешка кайма, пуйка, сол, чесън, чили сос
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ