Пържено пуешко върху ориз със спанак
Пуешки хапки с мед върху канапе от бял ориз със спанак.
Необходими продукти:
- 400 г пуешко филе
- 1 с.л. мед
- 30 г масло
- 3 с.л. олио
- сол и пипер
- 1 с.л. соев сос
- лют пипер на люспи по желание
- 200 г ориз
- 150 г спанак
- 1 глава лук или пресен лук
- босилек
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на големи хапки и овкусете със сол и пипер.
2. Лука наситнете и запържете в 2 с.л. олио. Добавете измития в цедка под течаща вода ориз, гответе докато стане прозрачен и налейте 500 мл вода. Оставете да къкри като овкусите със сол и пипер.
3. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган. На силен огън изсипете пуешкото и разбърквайте няколко минути докато мръвките се запечатат от всички страни.
4. Намалете огъня, добавете маслото и бъркайте. След това залейте с меда и соевия сос и поръсете с малко пикантен пипер по желание. Оставете да се готви още няколко минути, а после махнете от огъня.
5. Спанака измийте и когато оризът е почти готов, го добавете в него и разбъркайте. След около 4 минути махнете от огъня.
6. Разпределете ориза в индивидуални порции, отгоре подредете пуешките късчета и по желание поръсете с босилек за разкош и аромат. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ