Пуешки хапки с тиквено пюре
Пуешко филе със сланина и пюре от чушки.
Бон Апети
Излъчен на 15.11.2017
Пуешки руладини или пълнено пуешко филе с пюре от чушки, поднесено върху канапе от пюре от тиква с масло и салвия готви останалата сама в кухнята на Бон Апети Лора. Идеята е да се получи апетитно есенно основно ястие, което да съдържа много вкусове и аромати, а те да се съчетават в усещането за идеалност на храната.
Започваме с пуешкото филе, като го нарязваме на тънки по-малки филенца, които след това покриваме със стреч фолио и изтъняваме допълнително. Обтриваме със сол и пипер меланж и оставяме да починат. През това време си правим чушково пюре като пюрираме печени червени чушки или директно си купуваме смлени печени чушки. Сгорещяваме олио в тиган и ги пържим с намачкан на паста чесън, галета, сол и пипер. След това сглабяме роладините. Върху всяко парче пуешко се слага по парче сланина (можете да замените с бекон), после се добавя от пюрето и накрая се завъртат пуешки рулца, които се застопоряват с клечка за зъби.
Местят се в тига със сгорещено масло, отгоре се слагат кубчета пащърнак, долива се бяло вино, пилешки бульон и заквасена сметана и ястието се оставя да къкри под капак за малко повече от 1 час.
През това време си приготвяме тиквеното пюре, като сваряваме парчета тиква цигулка, след това намачкваме или пасираме и обогатяваме с наситнена салвия, скилидка чесън и разтворено в мляко масло. По желание пуешките роладини се вадят от соса, след като са готови и той се редуцира, за да е по-гъст. Но дори оставен в редкия вариант, пак е много вкусен с комбинацията си от сметана, пащърнак и бяло вино.
Накрая сглабяме ястиято като в чиния сипваме за основа от тиквеното пюре, след това се редят пилешки филенца и отгоре се залива със сметановия сос и кубчетата пащърнак. Ако сервирате и хляб към ястието, ще се заситите доста добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ