Пролетни рулца със свинско
Докажете готварските си умения с традиционно азиатско ястие.
Необходими продукти:
За опаковките:
- 3 листа соеви опаковки за китайски рулца
За пълнежа
- 125 г свинска кайма
- 2 с. л. соев сос
- 1/3 чаша настърган морков
- 2/3 чаша бобени кълнове, бланширани
- 2 сушени гъби шиитаке
- 1 ч. л. китайски микс 5 подправки (китайски анасон, карамфил, канела, съчуански пипер и семена от копър на прах)
- 1 скилидка чесън, пресован
- ½ стрък пресен лук, нарязан на ивички
- 1 ч. л. картофено нишесте
За соса
- 1 с. л. светъл соев сос
- 1 ч. л. сусамово олио
- зелен лук, нарязан ситно
- черен сусам
Начин на приготвяне:
1. Бланширайте листовете от тофу за 1 минути и ги разрешете на две.
2. Залейте сушените гъби с ½ чаша гореща вода и ги оставете във водата за 15 минути.
3. Мариновайте месото в 1 с. л. соев сос за около 30 минути.
4. Нарежете бобените кълнове и ги добавете към месото заедно с моркова, петте подправки, чесъна, зеления лук и картофеното нишесте.
5. Нарежете ситно гъбите и ги смесете с пълнежа.
6. Сипете по 2 с. л. от пълнежа върху всяко тофу листче. Загърнете краищата навътре и завийте на руло. Повторете с останалите листчета.
7. Наредете рулата в съд за готвене на пара оставете да се готвят 10 минути.
8. Сервирайте рулцата заляти със соев сос, сусамово олио и наръсени със зеления лук и черния сусам.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ