Зеленчукови пролетни рулца със скариди и сос Хойсин
Месо и зеленчуци пълнят китайско рулце.
Необходими продукти:
- 450 г настъргани зеле и моркови
- 250 г сварени скариди, обелени, изчистени от вената и нарязани
- 2 с.л. смлян джинджифил
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 2 с.л. сос „Хойсин”
- 2 ч.л. лют сос
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. растително масло
- сол, на вкус
- опаковки за пролетни рулца
- растително масло
Начин на приготвяне:
1. Загрейте сусамовото олио, зеленчуковото олио и чесъна на средно силен огън. Прибавете зелето и морковите, джинджифила, соса „Хойсин” и лютия сос. Разбъркайте добре.
2. Когато зелето се посготви, т.е. след около 2-3 минути, прибавете сварените скариди и разбъркайте. Овкусете със сол (по желание).
3. Сложете една опаковка за пролетни рулца върху плота с ъгъла нагоре, така че да изглежда като ромб. Сложете в долната част около 1 ½ с. л.от пълнежа.
4. Завийте десния и левия ъгъл навътре и после завийте отгоре надолу. Внимателно затворете пролетното рулце, така че да не се разопакова.
5. Намажете завитите рулца леко с олио и ги изпечете на 180 С до златисто – около 25-30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ