Филипински пролетни ролца
Хрупкави рулца със свинско и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 700 г свинска кайма
- 1 цяло яйце
- 4 скилидки чесън, фино счукан
- 1/2 ч.ч. лук, фино нарязан
- 1/2 ч.ч. моркови, фино нарязани
- 1/2 ч.ч. скариди, фино нарязани
- 1/2 ч.ч. китайска целина, фино нарязана
- 2 с.л. соев сос
- 3 с.л. царевично нишесте
- 1 ч.л. сусамово олио
- сол и пипер на вкус
- тестени джобове за пролетни ролца
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти в купа, освен тестените джобове.
2. Овкусете с малко сол и пипер и разбъркайте хубаво. Ако не сте сигурни в подправките, направете малка топка от сместа и я запържете. Опитайте на вкус и доподправете, ако е необходимо.
3. Сложете тестения джоб в чиния, вземете около 1 с.л. от пълнежа и поставете в долния край. Оформете като пънче с размера на пръста.
4. Прегънете долния край като попритиснете плънката така че, да е здраво увита. Сгънете краищата към средата и навийте. Намажете горния край с малко вода, за да слепите пролетното ролце.
5. Сгорещете олио в тенджерка и изпържете на маслена баня за около 10 - 15 мин. до златисто-кафяво.
6. Когато е готово, извадете от олиото и отцедете излишната мазнина върху решетка или кухненска хартия. Поднесете със сладко-кисел сос или кетчуп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ