Регистрация

Филипински пролетни ролца

Филипински пролетни ролца
Средно   |   Порции 5-7   |   Видяна: 2980

Хрупкави рулца със свинско и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г свинска кайма
  • 1 цяло яйце
  • 4 скилидки чесън, фино счукан
  • 1/2 ч.ч. лук, фино нарязан
  • 1/2 ч.ч. моркови, фино нарязани
  • 1/2 ч.ч. скариди, фино нарязани
  • 1/2 ч.ч. китайска целина, фино нарязана
  • 2 с.л. соев сос
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • сол и пипер на вкус
  • тестени джобове за пролетни ролца
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти в купа, освен тестените джобове.

2. Овкусете с малко сол и пипер и разбъркайте хубаво. Ако не сте сигурни в подправките, направете малка топка от сместа и я запържете. Опитайте на вкус и доподправете, ако е необходимо.

3. Сложете тестения джоб в чиния, вземете около 1 с.л. от пълнежа и поставете в долния край. Оформете като пънче с размера на пръста.

4. Прегънете долния край като попритиснете плънката така че, да е здраво увита. Сгънете краищата към средата и навийте. Намажете горния край с малко вода, за да слепите пролетното ролце.

5. Сгорещете олио в тенджерка и изпържете на маслена баня за около 10 - 15 мин. до златисто-кафяво.

6. Когато е готово, извадете от олиото и отцедете излишната мазнина върху решетка или кухненска хартия. Поднесете със сладко-кисел сос или кетчуп.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта