Предястие с шунка и гъби
Рингове с шунка и майонеза.
Необходими продукти:
- 200 г гъби (пресни)
- 200 г шунка (или друг вид колбас по избор)
- 1 глава лук
- 2 с.л. майонеза
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. олио
- 10 г масло
- сол и ппер на вкус
- копър за украса
Начин на приготвяне:
1. Гъбите нарежете на парчета, а лука наситнете. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него лука. Щом стане прозрачен, добавете гъбите и гответе докато омекнат. Добавете маслото, гответе още 2-3 минути на умерен огън и овкусете със сол и пипер. ПРехвърлете в купа.
2. Шунката нарежете на кубчета и добавете в купата.
3. Чесъна намачкайте и смесете с майонезата. Залейте съдържанието на купата и разбъркайте. Прехвърлете в рингове или купички.
4. Наситнете копъра и украсете с него. Можете да използвате и цели стръкчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ