Предястие с авокадо, скариди и манго
Скариди в масло, поднесени върху салата от авокадо и манго.
Необходими продукти:
- 150 г скариди
- 50 г масло
- 2 скилидки чесън
- 3 плода авокадо
- 2 плода манго
- 6 стръка кориандър или магданоз
- 1/2 глава червен лук
- сокът на 1/2 лимон
- 2 с.л. зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Скаридите почистете от жилата. Сгорещете маслото на умерен огън в тиган, добавете чесъна и скаридите и гответе до порозовяване и от двете страни. Заделете готовите скариди като покапете с мазнината от готвенето.
2. Обелете плодовете авокадо, почистете и нарежете на кубчета. Изсипете в купа и залейте с лимоновия сок. Разбъркайте.
3. Обелете мангото и нарежете на парченца ядливата сърцевина. Добавете при авокадото.
4. Наситнете червения лук и магданоза или кориандъра и изсипете в ястието. Разбъркайте, посолете, разбъркайте отново, залейте със зехтина и размешайте финално.
5. Разпределете в чинии и украсете със скариди и листенца пресен кориандър или магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ