Летни рулца с манго и скариди
Необходими продукти:
За ролцата:
- виетнамски сушени кори за пролетни рулца
- манго, нарязано на тънки ленти
- скариди, сварени и обелени
- листа пресен босилек
- маруля
- соеви кълнове
- орозово фиде
- чили халапеньо (по желание)
За сладко-киселия сос:
- вода
- бял оцет
- захар
- сушен едро смлян чили пипер
- сокът на 1 лайм
- царевично или картофено нишесте за сгъстяване
Начин на приготвяне:
На соса:
1. Количествата на продуктите за соса са на вкус, но като ориентир, смесете 2 ч.ч вода с 1 ч.ч. оцет, 3/4 ч.ч. захар, сок на 1 лайм и 1 с.л. едро смлян чили пипер. Оставете сместа да кипне и прибавете около 4 с.л. царевично нишесте, разредено с малко студена вода преди това. Оставете да се охлади в хладилника преди сервиране.
На рулцата:
Тук също можете сами да определите количеството на продуктите.
1. Накиснете сушените кори за рулца в топла вода една по една за около 1-2 мин. до омекване. Постелете ги, за да се отцеди излишната вода. Подредете по малко от продуктите в средата и навийте на рулце.
2. Поднесете веднага с охладения сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ