Регистрация

Почти домашен ябълков галет

Почти домашен ябълков галет
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3951

Ябълков пай с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • готово тесто за пай
  • 1 голяма ябълка на тънки парченца
  • 1/4 чаша захар + още малко за поръсване
  • 1 яйце с малко вода за намазването
  • парченца масло

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 200 градуса.

2. Смесете ¼ чаша захар с тънконарязаните парченца ябълка.

3. Разточете тестото върху тава за печене. Изсипете ябълките в центъра. Оставете около 5 см отстрани, за да може да се завие тестото.

4. Завийте страните на галета.

5. Сложете парченца масло върху ябълките.

6. Намажете тестото с яйце и поръсете със захар.

7. Печете 30 минути докато ябълките са готови.



Сервирайте горещ с ванилов сладолед – божествено е!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта