Постни спагети с тиквички и маслини
Постни лингуини със зелен сос от тиквички, магданоз и зелени маслини.
Бон Апети
Излъчен на 18.04.2016
Тези вегетариански спагети не отстъпвт по вкус на събратята си, в които се добавя месо, сметанов сос и пармезан, въпреки че това е рецепта за паста без животински продукти. Можете вместо лингуни да използвате друг вид паста по избор - фусили, макарони, талятели или традиционни спагети. Докато те се варят, се приготвя запръжката от нарязани на тънки ленти тиквички, наситнени зелени маслини, пресен лук и чесън и свеж магданоз. След варенето, извадената ал денте (не докрай разварена) паста от тенджерата влиза в тигана при запръжката, заедно с част от бульона си и докато се готви, за нея се прави вегански сос на лешникова основа, заместващ пармезана. Вижте как можете да сготвите този тестен аламинут у дома си:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ