Бързи гъбени лингуини
Вегетарианска паста с гъби и магданоз.
Необходими продукти:
- 250 г гъби
- 2 порции макарони лингуини (или друг вид макарони)
- 150 мл бяло вино
- 1 с.л. соев сос
- масло
- зехтин
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1-2 с.л. лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
- нарязан пресен магданоз
начин на приготвяне:
1. Измийте гъбите и ги нарежете на парчета с горе-долу еднакъв размер.
2. Нарежете чесъна и лука на дребно.
3. Сварете макароните според инструкциите на опаковката, изцедете ги и ги оставете настрана.
4. В тиган разтопете маслото и зехтина (зехтинът ще попречи на маслото да покафенее).
5. Добавете нарязания чесън и лук и ги запържете, докато започнат да омекват.
6. Добавете гъбите и отново запържете, докато започнат да омекват.
7. Излейте бялото вино и соевия сос. Гответе, докато по-голямата част от течността се изпари.
8. Сложете в съда сварените и изцедени макарони. Разбъркайте ги добре, за да поемат всички сокове.
9. Подправете със сол и черен пипер, ако искате.
10. Точно преди да свалите макароните от котлона, добавете лимоновия сок.
11. Поръсете с нарязан пресен магданоз.
12. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ