Паста с кисело мляко и грах
Вегетариански спагети с кисело мляко, пресен лук и грах.
Бон Апети
Излъчен на 10.05.2018
Пролетни спагети без месо готвят Лора и Стоян, като представят рецепта за паста, която не е за всеки, защото тестеното изделие се комбинира с ароматен сос от кисело мляко с билки и се смесва със задушени пресен лук, пресен чесън и грах. Получава се ястие в зелено, което носи пролетно настроение, но и е пълно разочарование за любителите на мръвката.
Спагетите се сваряват в подсолена вода в съотношение 1:10. През това време пресният лук и пресният чесън се нарязват и се запържват в зехтин. Към тях се добавя и замразена грах, готви се до омекване. Готовите спагети се отцеждат от водата и се изсипват в тигана със зеленините.
В друг съд се разбива кисело мляко с добавка от наситнена мента, магданоз и мащерка. С тази заливка се подправят спагетите, разбъркват се и се прехвърлят в индивидуални порции. По желание отгоре се поръсват с пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ