Постни патладжани с ориз и таханов сос
Пълнени туби от патладжани с оризова плънка, сушени домати и азиатски подправки.
Бон Апети
Излъчен на 12.12.2016
Ето рецепта без месо, която никак не се нуждае от мръвка, за да бъде ястието вкусно и засищащо. Готвим патладжани, като ги разполовяваме по ширина, издълбаваме сърцевината им и ги пълним със смес от ориз, пресни подправки и сушени домати. И докато зеленчуковите туби се пекат, приготвяме сос за поднасяне като смесваме запържената сърцевина на патладжаните със сусамов тахан, чесън, зехтин и лимонов сок. Лора и Стоян препоръчват първо да изсипете соса на дъното на съда за сервиране, а след това да поставите отгоре сготвените патладжани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ