Регистрация

Постни патладжани с ориз и таханов сос



Постни патладжани с ориз и таханов сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1837

Пълнени туби от патладжани с оризова плънка, сушени домати и азиатски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.12.2016

Ето рецепта без месо, която никак не се нуждае от мръвка, за да бъде ястието вкусно и засищащо. Готвим патладжани, като ги разполовяваме по ширина, издълбаваме сърцевината им и ги пълним със смес от ориз, пресни подправки и сушени домати. И докато зеленчуковите туби се пекат, приготвяме сос за поднасяне като смесваме запържената сърцевина на патладжаните със сусамов тахан, чесън, зехтин и лимонов сок. Лора и Стоян препоръчват първо да изсипете соса на дъното на съда за сервиране, а след това да поставите отгоре сготвените патладжани.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта