Постна супа от бял боб с карфиол
Веганска крем супа с карфиол и боб от консерва.
Необходими продукти:
- 800 г бял боб от консерва
- 1 глава карфиол
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 4 с.л. растителна мазнина
- 1 литър зеленчуков бульон
- сол и пипер на вкус
- акцентна подправка по избор (изберете един от ароматите - джоджен, мента, индийско орехче или майоран)
Начин на приготвяне:
1. Накъсайте карфиола на съцветия и го измийте под течаща вода.
2. Лука и чесъна наситнете.
3. Боба отцедете от водата на консервата.
4. Сгорещете растителната мазнина в тенджера и запържете в нея лука и чесъна до прозрачност. След това прибавете карфиола, захлупете с капак и гответе 3-4 минути.
5. През това време в друг съд сгорещете бульона. Залейте с него карфиола и гответе 10-12 минути.
6. Добавете половината от боба, сол и пипер на вкус и избраната от вас акцентна подправка. Тук трябва да кажем, че всяка от изброението подправки придава строго специфичен вкус на ястието, затова можете да си г сготвите 4 поредни пъти с четирите вида аромат. Нокога не ги комбинирайте обаче.
7. След като ястието отново заври, го махнете от котлона и пюрирайте. Чак след това добавете и останалия боб - така се получава модерната двойна текстура, която е много изкусителна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ