Постна патладжанена паста за мазане
Постен хайвер от патладжани.
Необходими продукти:
- 500 г патладжани
- 3 с.л. студено пресован зехтин
- 1 с.л. лимонов сок
- сол и пипер на вкус
- чесън и магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните бухнете във фурната и печете до готовност на 200 градуса. Отнема около 25 минути.
2. След като не парят на ръцете ви, обелете ципата и рендосайте на едро ренде.
3. В получената каша добавете сол и пипер на вкус, магданоз и чесън по желание. Залейте със зехтина и лимоновия сок и разбъркайте. Можете да обогатите с натрошени ядки и да украсите с листенца мента.
4. Поднесете като сос за мазане на препечен хляб, тортиля чипс или просто като разядка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ