Зеленчуков хайвер от патладжани и тиквички
Хайвер от запържени печени зеленчуци в доматен сос.
Необходими продукти:
- 500 г патладжани
- 500 г тиквички
- 300 г моркови
- 150 г лук
- 100 мл растителна мазнина
- 150 мл доматено пюре
- оцет, сол и пипер на вкус
- чесън по желание
- пресен магданоз за поръсване и украса
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните нарежете на няколко парчета всеки, осолете и оставете да си пуснат горчивината. После измийте под течаща вода.
2. Подредете заедно с тичквичките, нарязани на едро, в тава с хартия за печене и запечете.
3. Морковите рендосайте на едро ренде, а лука и магданоза наситнете.
4. Готовите тиквички и патладжани минете през месомелачка или нарежете на много ситно.
5. Сгорещете растителната мазнина в тиган, запържете в нея лука и морковите и после добавете тиквичките и патладжаните. Залейте с доматеното пюре. Гответе 8 минути на умерен огън като периодично разбърквате.
6. Махнете от огъня и подправете със сол, пипер, оцет, наситнен магданоз и чесън по желание. Охладете преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ