Регистрация

Постен гювеч с картофи, зеленчуци и билки

Постен гювеч с картофи, зеленчуци и билки
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1191

Задушени картофи с тиквички, моркови, лук, чушка, босилек и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1-2 глави лук - около 150-180 г общо
  • 2 моркова - около 300 г общо
  • 500 г картофи
  • 1 голяма или 2 по-малки сладки червени чушки - около 180 г общо
  • 300 г твърди червени домати
  • 300 г тиквички
  • листата на връзка магданоз
  • 20-тина г листа пресен босилек
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

1. Моркова нарежете на малки кубчета, лука обелете и наситнете. На кубчета, по-малки от средна хапка, нарежете обелените картофи.

2. Сгорещете в тиган с незалепващо покритие и диаметър 28 см. олиото и запържете лука на умерен огън за минута. Добавете морковите и гответе още 2 минути. Вкарайте и картофите в тигана и гответе 15 минути като леко намалите огъня и разбърквате периодично.

3. През това време нарежете на ситно чушката и доматите. Тиквичките нарежете на по-големи от картофите парчета и разпрострете най-отгоре върху ястието.

4. Сложете капак и оставете ястието на котлона за 25-30 минути като от време на време проверявате да не загори.

5. Измийте и наситнете заедно листата магданоз и босилек. Добавете в тях намачкания чесън, сол и пипер и разбъркайте.

6. Изсипете листната смес при зеленчуците след като са се сготвили, размешайте, опитайте на подправки и при необходимост прибавете още сол. Можете да ръснете и лют пипер, ако обичате пикантна храна. След това сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта