Гювеч с гъби, картофи, моркови и грах
Печени зеленчуци в гювеч без месо.
Необходими продукти:
- 500 грама гъби (вид по избор)
- 150 грама лук
- 100 грама моркови
- 200 грама картофи
- 200 грама грах от консерва - отцеден
- сол, черен пипер и копър (по-добре използвайте сух) на вкус
- 2-3 с.л. растителна мазнина
- 30 грама масло
- 50-70 мл топла вода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и го запържете в растително масло. Рендосайте морковите на едро ренде и ги добавете към лука. Нека се готвят заедно до покафеняване.
2. Сварете гъбите, нарежете ги на малки парченца и ги запържете в маслото.
3. Нарежете картофите на малки кубчета и смесете заедно двете запръжки с тях. Добавете черен пипер и копър на вкус. Разбъркайте хубаво.
4. В топлата вода разтворете солта. Изсипете продуктите в гювеч и ги полейте със солената вода.
5. Захлупете под капак и оставете в предварително загрята на 200 градуса фурна да се пече за един час или докато прецените, че е готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ