Портокалов кекс с ликьор
Сладкиш Портокалов рай с цитрусови плодове и глазура.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 ч.ч. брашно
- 150 грама маргарин
- 2 ч.л. какао
За плънката:
- 2 яйца
- 2 портокала
- 2 с.л. нишесте
- 1/2 ч.ч. захар
- 50 грама масло
За декорацията (по желание):
- 1 портокал
- 3 с.л. пудра захар
- 2 с.л. ликьор череша (вишна)
Начин на приготвяне:
1. От брашното, маргарина и какаото замесете трохи. Сложете ги да се пекат в намазнена тава на 200 градуса за 15 минути.
2. С миксер разбийте маслото и захарта за крема. Добавете яйцата и разбъркайте отново.
3. Измийте хубаво портокалите. Изстискайте сока от портокалите и го смесете с нишестето. Кората рендосайте.
4. Добавете портокаловите кори и нишестето към крема, след това го изсипете върху трохите във формичката за печене и печете още 15 минути на същата температура.
5. Смесете пудра захарта за декорация с ликьора.
6. Обелете портокала, нарежете го на кръгчета и подредете върху сладкиша. Залейте отгоре с ликьорената смес и върнете във фурната за още 10-15 минути.
7. Поднесете с топка сладолед, чаша чай или кафе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ