Регистрация

Портокалов кейк с грис

Портокалов кейк с грис
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 3060

Десерт с портокалов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч. грис
  • 1 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 1/2 ч.ч. захар
  • 1 1/2 с.л. канела
  • 1 1/2 бакпулвер
  • кората на 2 портокала
  • 1 ч.ч. портокалов сок
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 1/2 ч.ч. олио
  • стафиди

За сиропа:

  • 1 1/2 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. екстракт от бадеми или ванилия

Начин на приготвяне:

1. Пресейте гриса, брашното, захарта, канелата и бакпулвера в голяма купа.

2. Добавете портокаловата кора, портокаловия сок, водата и олиото. Разбъркайте.

3. По желание, добавете малко стафиди и разбъркайте.

4. Намажете с олио тавичка за печене и изсипете така получената смес.

5. Печете на 180°/190°С до златисто-кафяво.

6. Докато тортата се пече, направете захарния сироп, като сложите водата, захарта и екстракта в тенджерка на силен огън, докато захарта се разтвори.

7. Веднага щом извадите блата от фурната, го полейте с половината сироп.

8. Когато се охлади, полейте и с другата половина.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта