Бишкоти с портокал и шам фъстък
Маслени домашни бишкотки с ядки.
Необходими продукти:
- 4 супени лъжици масло
- ½ чаена чаша захар
- 1 ½ чаена чаша брашно
- ¼ чаена лъжица сол
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- 1 чаена лъжица кориандър на прах
- настърганата кора на един лимон
- 1 царевично брашно
- едно разбито яйце
- 2 чаени лъжици портокалова есенция
- ½ чаена чаша суров бадем
- ½ чаена чаша шам фъстък
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото и захарта.
2. Пресейте всички сухи съставки и ги добавете към сместа. Добавете останалите продукти последователно докато се получи меко тесто.
3. Разделете го на две части. Оформете ги като руло и ги поставете в предварително намазана с олио тава. Печете 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
4. След изстиване нарежете рулата диагонално, през 2 сантиметра. Отново сложете във фурната за 10 минути, докато рулата станат хрупкави.
5. Когато напълно изстинат ги поставете в буркан за съхранение.
6. Период на съхранение - една седмица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ