Плоски печени кюфтета от нахут
Постни нахутени кюфтета с бирен сос и горчица.
Бон апети
Излъчен на 21.03.2016
По време на пости и ревностният християнин заслужава кюфтенца. Тези кюфтета са постни обаче, затова ги приготвяме от нахут в консерва, смесен с лук и нахутено брашно. Оформяме ги като шницели и овалваме в галета, а за да са по-зравословни - не ги пържим, а ги печем на фурна. Ако залагате на вкуса пред качеството на храната, можете да се опитате да ги изпържите и на маслена баня, но тогава направете кюфтенцата по-кръгли и по-малки. И докато веганското ястие се готви, остава време за сос - от бира и горчица, който обаче е добре да не изливате директно върху кюфтенцата, а да поднесете встрани, защото той ще омекоти иначе съвършената им хрупкава златна коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ