Регистрация

Пица Хаваи с шунка и ананас

Пица Хаваи с шунка и ананас
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 5174

Екзотична пица с месо, топено сирене, сметана и ананас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 готово тесто за пица
  • сол
  • пудра захар
  • брашно
  • 300 г шунка
  • 1 консерва ананас
  • 100 г кашкавал
  • 50 г пушено сирене
  • къри
  • индийско орехче
  • 100 мл готварска сметана
  • олио

Начин на приготвяне:

Взимате голяма дъска и точилка, подготвяте си тава за пицата, която хубаво омазнявате за да не ви се залепи при печенето. Сега правим един трик, който ще накара тестото да стане хрупкаво и много вкусно – на дъската смесвате 1 с.л. брашно, 1 ч.л. пудра захар и шипка сол.

Разстилате ги и после започвате да месите готовото тесто с получената смес - можете да добавите още една доза в процеса на замесване. След това правите топка, поставяте я в средата на дъската и започвате да точите пицата във всички посоки за да получите голяма и тънка елипса колкото големината на вашата тава. Ако тестото ви е много като обем, го разделете на 2 части.

Нареждате по пицата нарязаната на тънки филии и правоъгълници шунка, после поставяте нарязаното на колела пушено сирене, същото правите с фабрично нарязаните на шайби парчета ананас. Поръсвате обилно с подправките - сол, индийско орехче и къри. Поливате със сметаната и запечатвате с настъргания кашкавал. Пече се в средата на загрята на 220 градуса фурната с вентилатор до желаната готовност. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта