Пица с два вида сирене
Пица с гъби и моцарела.
Необходими продукти:
- пълнозърнесто брашно
- 300 г замразено тесто (за пица)
- 2 с.л. зехтин
- ½ ч.ч. нискомаслена рикота
- ½ ч.л. сушен босилек
- 1 малка глава лук, наситнен
- 2 скилидки чесън, счукан
- ¼ ч.л. сол (по желание)
- 150 г настъргана нискомаслена моцарела
- 2 ч.ч. нарязани на кубчета гъби
- 1 голяма червена чушка, нарязана на ленти
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 220°С.
2. Поръсете брашното върху работната си повърхност и разточете готовото тесто за пица до желаната дебелина.
3. Напръскайте с готварски спрей тавичка за печене и прехвърлете тесотото в нея. Намажете със зехтин.
4. Смесете рикотата със сушения босилек, лука, чесъна и сол на вкус. Разпределете тази смес върху пицата и поръсете с моцарелата. Покрийте сиренето с гъбите и лентите чушка.
5. Печете в предварително загрятата фурна за 13–15 мин. до разтопяване на сиренето и до златист цвят на тестото.
6. Нарежете на 8 порции и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ