Пица с блат от варен ориз и пилешко
Фритата с пилешко, ориз и моцарела.
Подобие на пица, но безглутенова - с блат от варен ориз с яйца и топинг от месо с моцарела и див лук прави Ути Бъчваров, за да предложи лесно и вкусно основно. Време отнема варенето на пилешките бутчета, затова можете да свършите тази работа от предишната вечер. Заливате бутчетата с вода и ако мислите да ползвате бульона, добавете в него зърна бахар, черен пипер и дафинов лист. След като кипне, оставете да ври 30-тина минути и махнете от огъня.
Оризът се сварява според описанието на опаковката. Можете да го оставите леко ал денте. В купа се разбиват яйцата, после се добавя и оризът към тях и се разбърква, подправено със сол и пипер. В тиган с огнеупорна дръжка се разтапя масло. Добавя се чесънче и се оставя да зацвърчи на котлона. Излива се блатът и се оставя да се запече. А през това време се включва фурната, за да загрее на силен градус.
Преди да приберем фритатат вътре, за да се запече и отгоре, подреждаме топинга - накъсаното месо от пилешки бутчета, разполовени чери домати, накъсана моцарела и див или пресен лук. Можете да импровизирате с топинга като си изберете колбас или различни сирена. А след 10-15 минути ястието е готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ