Пица от бутер тесто с бекон и картофи
Пица с блат от бутер тесто, покрито с колбас, кашкавал, домати и картофени хапки.
Необходими продукти:
- 2 картофа
- сол и пипер
- сух риган или сух розмарин - около 2/3 ч.л., но може и повече
- 1 скилдика чесън
- 3 с.л. олио или зехтин за готвене
- 2 с.л. доматен сос или салца
- 1 ч.л. босилек
- 1 домат
- 80 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
- 200-250 г бутер тесто (1/2 опаковка)
- 100-120 г бекон
- 1-2 с.л. галета по желание
- листа копър по желание
Начин на приготвяне:
1. Картофите сварете или запечете на фурна с обелката. След това обелете и нарежете на неголеми кубчета. Прехвърлете в купа, поръсете със сол, пипер, риган или розмарин. Добавете намачкана скилидка чесън и залейте с олиото. Разбъркайте.
2. Изберете си тава - приблизителни размери 27х19 е подходяща за тези количества. Отрежете си правоъгълник от бутер тестото и го разточете малко по-голям от тавата. Не забравяйте да набрашните плота, за да не лепне. След това прехвърлете в тавата и оформете неголям борд по страните.
3. Намажете тестото отгоре с доматения сос и поръсете босилека. След това разпределете лентите бекон.
4. Нарежете домата на кубчета и поръсете. После поръсете и картофите.
5. Кашкавала можете да рендосате или да нарежете на малки парченца. Поръсете го, а след това ръснете и галета по желание, за да се получи коричка с хрупкави трохи.
6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
7. След изваждане поръсете с пресни листенца копър по желание, разделете на 2 или 3 напречни парчета и хапнете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ