Мини фритати с шунка и гъби
Италианска запеканка с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 2 с.л. сметана
- 1 праз (само бялата част) ситно нарязан
- 100 г гъби, ситно нарязани
- 5 резена шунка, ситно нарязана
- масло
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава с форми за мъфини с размекнато масло и оставете настрани.
2. Загрейте малък тиган за пържене на средна температура. Добавете масло. Когато маслото се разтопи напълно, добавете праза и гъбите и ги запържете, докато омекнат. Отстранете от огъня и оставете да се охладят.
3. В средно голяма купа, разбийте яйцата и сметаната заедно. Добавете шунката и овкусете с морска сол и черен пипер. Добавете гъбите и праза и разбъркайте добре.
4. С лъжица напълнете тавата за мъфини със сместа и печете за 10-12 минути, докато станат готови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ