Пица от чипс и месо на микровълнова
Пица на микровълнова с блат за пица от чипс и топинг от печено месо, барбекю сос и кашкавал.
Ако не ви се готви или пък планирате да изкарате ергенска или приятелска вечер пред телевизора, ето как да си направите бързо ястие с подръчни продукти. Рецептата е подходяща и да употребите изостанало месо от старо готвене. Най-вече гърди от печено пиле, които винаги се изяждат последни.
Необходими продукти:
- 200-350 г печено месо
- 120 г чипс (най-добре тортила или начос)
- 50 мл барбекю сос
- 150 г кашкавал или друго жълто сирене (ементал, гауда и др.)
- стрък пресен лук или магданоз и заквасена сметана по желание
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на малки парченца или накъсайте на влакна.
2. Пресипете в купа и залейте с барбекю соса. Разбъркайте. По желание можете да добавите допълнително подправка - чесън, кимион, лют пипер или друго.
3. Пуснете на микровълнова за 2 минути.
4. Чипса разпределете на дъното на чиния като блат. Нека стърчат крайща от парченца, за да се хваща по-лесно.
5. Рендосайте кашкавала. Поръсете чипса с 1/3 от него, отгоре разпределете месото с барбекю сос и на финала поръсете с останалия кашкавал.
6. Върнете в микровълновата на 1:30 минути.
7. След изваждане гарнирайте с пресен лук или листенца магданоз или кориандър. Можете да сложите и лъжица сметана за разкош. Поднесете поне две минути след изваждането от микровълновата, за да не се опарите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ