Картофено калцоне с риба и кашкавал
Пица с блат от картофи и моркови и плънка от пушена риба или колбас с кашкавал, запечена на тиган.
Необходими продукти:
- 2 картофа
- 1 морков
- 2 яйца
- сол, черен и червен пипер на вкус
- 3 с.л. брашно
- 2 с.л. олио
- 120 г колбас или пушена риба
- 100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Моркова обелете и рендосайте на ситно ренде. Прехвърлете в купа.
2. Картофите обелете, измийте и рендосайте пак на финото ренде. Отцедете водата между шепите си и прехвърлете при моркова.
3. Чукнете отгоре яйцата и овкусете със сол, червен и черен пипер. Разбъркайте на каша, добавете брашното и размешйате финално.
4. Колбаса или рибата нарежете на слайсове, а кашкавала рендосайте на едро ренде.
5. Намажете дъното на тиган с незалепващо покритие и диаметър 24-26 см. с олиото. Сипете половината от картофената смес. Сложете да загрява на умерен огън.
6. Отгоре подредете слайсовете риба или колбас, а върху тях поръсете кашкавала. Залейте с другата половина картофена смес и заравнете внимателно. Сложете капак и оставете да се готви 15 минути.
7. С помощта на чиния обърнете картофената пица и положете да се запече и от другата страна за още 10 минути под капак.
8. Прехвърлете в чиния и хапнете или разделете с другарче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ