Азиатска пица от нудли с яйца, колбас и кашкавал
Нудълс пица или омлет с нудли и топинг от салам и кашкавал. Вариант за пица без глутен.
Необходими продукти:
- 1 пакетче инстантни нудли на кубче
- 2 яйца
- 2 с.л. соев сос
- 3 с.л. олио
- 50 г кашкавал
- 1 стрък пресен лук
- 2 чери домата
- 5-6 кръгчета колбас (тип чоризо, пеперони или шпеков)
- 1 ч.л. семена сусам по желание за декорация
Начин на приготвяне:
1. Сварете инстантните нудли според указанията на опаковката. Най-добре да си изберете от полуфабрикатните къдрави спагети, които се продават на плочка в опаковка.
2. През това време си нарежете на кръгчета салама и чери доматчетата, а кашкавала - рендосайте.
3. Отцедете спагетите от водата и ги прехвърлете в тиган с диаметър 24-26 см. Разрохкайте ги, за да се разделят хубаво едно от друго. Покапете с 2 с.л. олио и пуснете котлона да загрява на умерена степен.
4. Разбийте в купичка яйцата със соевия сос и 1 с.л. олио. Залейте нудлите и сложете капак. Оставете за 5 минути. През това време си нарежете косо пресния лук или част от него.
5. Махнете капака, намалете огъня и подредете кръгчетата салам и домати върху своеобразната пица. Отгоре поръсете рендосания кашкавал. Върнете капака и оставете за още 3-5 минути докато кашкавалът се разтопи.
6. Извадете в чиния, поръсете с пресен лук и семена сусам и сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ