Регистрация

Пирожки с пилешко

Пирожки с пилешко
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 5020

Крехко пилешко почива в хрупкава тестена люлка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. бърза мая
  • 1 ч.л. захар
  • 6 с.л. топла вода за маята
  • 3 ч.ч. брашно
  • 1/3 ч.л. растително олио
  • сол
  • ½ ч.ч. кисело мляко
  • топла вода
  • 1 бито яйце за намазване

За плънката:

  • 240 г пилешки хапки
  • 4 с.л. олио за пържене
  • ¼ ч.ч. кетчуп
  • ½ ч.л. кимион
  • ½ ч.л. кориандър
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Смесете маята, захарта и топлата вода в малък съд и оставете настрани на топло място.

2. Смесете брашното, олиото и солта, разбъркайте добре, прибавете киселото мляко и разбъркайте отново. Добавете маята и топлата вода към брашнената смес и разбъркайте до получаването на тесто, което не полепва по ръцете. Оставете настрани за 1 час докато тестото втаса.

3. Нарежете пилешките хапки на малки кубчета и ги запържете в олиото до светло златисто.

4. Добавете кетчупа, кимиона и кориандъра и разбъркайте. Оставете така овкусеното пилешко на слаб огън за 3 минути, след което го оттеглете от котлона и оставете настрани да изстине.

5. Разточете тестото с точилка на лист, дебел ½ см. и го нарежете на кръгчета с кръгла форма или чаша.

6. Вземете всяко кръгче и сложете в едната му половинка от пълнежа, след което го затворете с другата половинка, така че да получите полукръг. Притиснете добре краищата с вилица, за да се запечата пирожката добре.

7. Направете мънички дупчици отгоре с вилицата и наредете пирожките в намазнена тавичка. Намажете с разбитото яйце отгоре и запечете за 15 минути. После прехвърлете фурната на горно печене, за да се запече хубаво коричката до златисто.

8. Извадете пирожките от фурната и ги покрийте с кърпа докато се охлаждат.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта