Пиле Фахита - джобчета от пилешки гърди
Пълнени пилешки гърди с чушки, лук и крем сирене.
Необходими продукти:
- 4 с.л. олио
- 1 голяма червена чушка
- 1 голяма зелена чушка
- 1 голяма жълта чушка
- 1 глава лук
- сол и пипер на вкус
- 1 опаковка крем сирене
- 100 г чедър
- 50 г пепър джак по желание
- 3 пилешки гърди (единични половинки)
- чили на прах
- кимион
- чесън на прах
Начин на приготвяне:
1. Чушките нарежете на кубчета, а лука на тънки полумесеци. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и задушете в тях чушките и лука докато омекнат.
2. Прехвърлете съдържанието на тигана в купа, овкусете със сол и пипер, добавете крем сиренето, рендосания чедър и сирене пепър джак по желание. Разбъркайте.
3. Пилешките гърди изсипете в купа, поръсете със сол, пипер, чили и чесън на прах и смлян кимион. Обтрийте хубаво.
4. Направете надлъжен прорез в пилешка гърда и напълнете оформеното джобче с част от зеленчуковата смес. Повторете и с останалите две парчета месо.
5. В тиган сгорещете 2 с.л. олио и подредете месата. Гответе по 5 минути от страна.
6. Сервирайте с майонезен или чеснов сос и гарнитура от зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ