Пилешки гърди с три сирена
Панирани пилешки гърди с плънка от рикота и коричка от моцарела.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди
- 2 с.л. растителна мазнина
- 2 скилидки чесън
- 80 г спанак
- 120 г рикота
- 80 г пармезан
- сол и пипер
- 1 яйце
- галета
- 4 с.л. доматен концентрат
- 4 дебели кръгчета моцарела
- 4-8 листенца пресен босилек за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Разделете пилешката гърда на лява и дясна половина и след това разделете по дебелина всяка от половинките на две по-тънки парчета. Покрийте всяко от парчетата със стреч фолио и начукайте, за да се получи тънка и голяма пилешка пържола.
2. Сгорещете растителната мазнина и запържете в нея наситнения чесън. Добавете нарязания на тънки лентички спанак, рикотата, пармезана, сол и пипер на вкус. Гответе 2-3 минути докато се получи гъст сос.
3. Гърдите обтрийте със сол и пипер. Разбийте яйцето и намазнете йенска тавичка. Пресипете си галетата в чинийка.
4. В средата на всяка гърда сложете от спаначената плънка. След това завийте руло и при нужда застопорете с клечка за зъби. Овалвайте рулата първо в разбито яйце, после и в галета и редете в тавичката плътно, за да не се разгърнат.
5. Запечете на 200 градуса за 25 минути.
6. Извадете без да гасите фурната. Сложете върху всяко рулце по 1 с.л. доматена салца, след това и по резен моцарела и върнете обратно в печката за още 5 минути.
7. Поднесете топло с украса от листенца босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ