Регистрация

Пилешки гърди с три сирена

Пилешки гърди с три сирена
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1867

Панирани пилешки гърди с плънка от рикота и коричка от моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 2 скилидки чесън
  • 80 г спанак
  • 120 г рикота
  • 80 г пармезан
  • сол и пипер
  • 1 яйце
  • галета
  • 4 с.л. доматен концентрат
  • 4 дебели кръгчета моцарела
  • 4-8 листенца пресен босилек за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Разделете пилешката гърда на лява и дясна половина и след това разделете по дебелина всяка от половинките на две по-тънки парчета. Покрийте всяко от парчетата със стреч фолио и начукайте, за да се получи тънка и голяма пилешка пържола.

2. Сгорещете растителната мазнина и запържете в нея наситнения чесън. Добавете нарязания на тънки лентички спанак, рикотата, пармезана, сол и пипер на вкус. Гответе 2-3 минути докато се получи гъст сос.

3. Гърдите обтрийте със сол и пипер. Разбийте яйцето и намазнете йенска тавичка. Пресипете си галетата в чинийка.

4. В средата на всяка гърда сложете от спаначената плънка. След това завийте руло и при нужда застопорете с клечка за зъби. Овалвайте рулата първо в разбито яйце, после и в галета и редете в тавичката плътно, за да не се разгърнат.

5. Запечете на 200 градуса за 25 минути.

6. Извадете без да гасите фурната. Сложете върху всяко рулце по 1 с.л. доматена салца, след това и по резен моцарела и върнете обратно в печката за още 5 минути.

7. Поднесете топло с украса от листенца босилек.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта