Пиле с картофи и гъби под коричка
Печено пилешко филе с картофи и гъби под коричка от кашкавал с домати и яйце. Прилича на мусака с пилешко.
Необходими продукти:
- 2 пилешки филета с общо тегло около 600 г
- 4 с.л. олио
- сол и черен пипер
- червен пипер и чесън на прах
- сух риган или розмарин
- 600 г картофи
- 1 голяма глава лук
- 150 г пресни гъби
- 2 домата
- 100-150 г кашкавал
- 1 яйце
- 2 с.л. майонеза
Начин на приготвяне:
1. Пилешките филета нарежете напречно на слайсове и след това ударете отделните парчета по няколко пъти с чук за месо, за да се изтънят. Поръсете със сол, пипер, чесън и подправка по избор и разтрийте с ръце. Покапете с 2 с.л. от олиото.
2. Гъбите почистете и нарежете на филийки. Картофите обелете, измийте и нарежете на тънки кръгчета. Лука нарежете на полумесеци.
3. Намажете йенска тава с 1 с.л. олио и изсипете на дъното лука. След това картофите, като ги посолите и покапете с 1 с.л. олио. После подредете със застъпване пилешките месца, а върху тях разпределете гъбите.
4. Покрийте тавата с алуминиево фолио и пъхнете във фурната. Пуснете на 200 градуса за 35 минути.
5. Рендосайте кашкавала и го прехвърлете в купа. Наситнете доматите и ги добавете. Отгоре чукнете яйцето и сипете майонезата. Посолете и разбъркайте.
6. Извадете тавата, махнете фолиото, намажете тази смес върху ястието и върнете във фурната вече на 180 градуса. След 15 минути можете да извадите и да се насладите на вкусна семейна храна.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ