Регистрация

Пиле с картофи и гъби под коричка

Пиле с картофи и гъби под коричка
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 661

Печено пилешко филе с картофи и гъби под коричка от кашкавал с домати и яйце. Прилича на мусака с пилешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки филета с общо тегло около 600 г
  • 4 с.л. олио
  • сол и черен пипер
  • червен пипер и чесън на прах
  • сух риган или розмарин
  • 600 г картофи
  • 1 голяма глава лук
  • 150 г пресни гъби
  • 2 домата
  • 100-150 г кашкавал
  • 1 яйце
  • 2 с.л. майонеза

Начин на приготвяне:

1. Пилешките филета нарежете напречно на слайсове и след това ударете отделните парчета по няколко пъти с чук за месо, за да се изтънят. Поръсете със сол, пипер, чесън и подправка по избор и разтрийте с ръце. Покапете с 2 с.л. от олиото.

2. Гъбите почистете и нарежете на филийки. Картофите обелете, измийте и нарежете на тънки кръгчета. Лука нарежете на полумесеци.

3. Намажете йенска тава с 1 с.л. олио и изсипете на дъното лука. След това картофите, като ги посолите и покапете с 1 с.л. олио. После подредете със застъпване пилешките месца, а върху тях разпределете гъбите.

4. Покрийте тавата с алуминиево фолио и пъхнете във фурната. Пуснете на 200 градуса за 35 минути.

5. Рендосайте кашкавала и го прехвърлете в купа. Наситнете доматите и ги добавете. Отгоре чукнете яйцето и сипете майонезата. Посолете и разбъркайте.

6. Извадете тавата, махнете фолиото, намажете тази смес върху ястието и върнете във фурната вече на 180 градуса. След 15 минути можете да извадите и да се насладите на вкусна семейна храна.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта