Регистрация

Пиле сатай с фъстъчено масло

Пиле сатай с фъстъчено масло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5404

Вкусни пилешки шишчета с кокосово мляко по индийски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи пилешки гърди
  • 1 ч.ч. кокосово мляко
  • 1/2 ч.ч. кремообразно фъстъчено масло
  • 1/4 ч.ч. соев сос
  • 1/4 ч.ч. саке
  • 1 с.л. оризов оцет
  • 2 ч.л. сусамово олио
  • 2 скилидки чесън (леко запечен и счукан)
  • 1/4 ч.л. много лют червен пипер

   Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешките гърди на ленти по дължина - около 4 ленти на парче месо.

2. Пригответе маринатата, като смесите в купа останалите необходими продукти. Разделете сместа на 2 равни части. Запазете половината за поднасяне, а с другата половина залейте пилето. Мариновайте поне 2 часа.

3. Загрейте останалия сос на слаб огън за 15 мин., като бъркате непрекъснато. Нанижете парчетата пиле на бамбукови шишове и покрийте с фолио шишчето, което е без месо. Печете на скара на среден огън до готовност.

4. Подредете шишчетата в чиния и поднесете с фъстъчения сос отстрани.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта