Пиле сатай с фъстъчено масло
Вкусни пилешки шишчета с кокосово мляко по индийски.
Необходими продукти:
- 4 големи пилешки гърди
- 1 ч.ч. кокосово мляко
- 1/2 ч.ч. кремообразно фъстъчено масло
- 1/4 ч.ч. соев сос
- 1/4 ч.ч. саке
- 1 с.л. оризов оцет
- 2 ч.л. сусамово олио
- 2 скилидки чесън (леко запечен и счукан)
- 1/4 ч.л. много лют червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешките гърди на ленти по дължина - около 4 ленти на парче месо.
2. Пригответе маринатата, като смесите в купа останалите необходими продукти. Разделете сместа на 2 равни части. Запазете половината за поднасяне, а с другата половина залейте пилето. Мариновайте поне 2 часа.
3. Загрейте останалия сос на слаб огън за 15 мин., като бъркате непрекъснато. Нанижете парчетата пиле на бамбукови шишове и покрийте с фолио шишчето, което е без месо. Печете на скара на среден огън до готовност.
4. Подредете шишчетата в чиния и поднесете с фъстъчения сос отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ