Пиле по индийски
Силно подправено пиле, залято с лют сос.
Необходими продукти:
Микс за подправяне:
- 1 супена лъжица гарам масала (индийска подправка)
- 2 чаени лъжици джинджифил
- ½ чаена лъжица кимион
- ¼ чаена лъжица лют червен пипер
Ястие:
- 3 супени лъжици масло
- 1 голяма глава лук, нарязана
- 2 скилидки чесън, смлян
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 400 грама доматен сок
- 400 грама консерва с цели домати
- 1 пиле, обезкостено и нарязано на парчета
- 300 грама грах
- 1/3 чаша разбита сметана
Начин на приготвяне:
1. Смесете добре съставките от микса за подправяне в малка купа и оставете настрана.
2. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Добавете лука и рабърквайте периодично, докато започне да покафенява, за около 5 минути.
3. Прибавете чесъна, доматеното пюре и приготвения микс с подправки. Разбъркайте за около минута.
4. Добавете доматения сок и консервата с цели домати и парчетата пиле и разбъркайте добре.
5. Намалете температурата и оставете да къкри за около 10 минути, за да се напои пилето с подправките. Разбърквайте периодично.
6. Преместете пилешките парчета в съд за сервиране като го покриете, за да остане топло.
7. Към соса добавете сметаната и граха и разбъркайте добре, но не позволявайте да заври.
8. Полейте парчетата пиле обилно със соса. Сервирайте с варен ориз и арабска питка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ