Регистрация

Пиле пармиджано с тиква

Пиле пармиджано с тиква
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4581

Панирани пилешки гърди с домати, моцарела и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

  • 1 малка тиква
  • 2-4 обезкостени пилешки гърди без кожа
  • хлебни трохи
  • 1 голямо яйце
  • 1 консерва 800 г обелени и нарязани домати
  • моцарела
  • пармезан

Начин на приготвяне

1. Разрежете тиквата на половина и издълбайте семките.

2. Сложете половините в микровълновата с разрязаната страна нагоре и ги приготвяйте около 30-40 минути. Можете да сложите малко масло, ако желаете.

3. Междувременно разбийте едно яйце в плитка купичка.

4. Сложете трохите от хляб в чиния.

5. Потапяйте пилешките гърди първо в яйцето, а после в трохите. Сложете в съд за фурна и печете около 45-60 минути (в зависимост от големината на пилето) на 175 градуса.

6. След това изсипете доматите от консерва отгоре и наредете парченца моцарела. Върнете тавата във фурната за още 15-20 минути, докато сиренето се разтопи и стане златисто-кафяво.

7. Докато пилето се приготвя, тиквата ще е станала. Оставете я да изстине, а след това с помощта на вилица издълбайте вътрешността от корите. Когато и пилето е готово, разпределете тиквата по чиниите и сложете пилето отгоре заедно с доматения сос. Поръсете с пармезан.

Добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта