Пиле пармиджано с тиква
Панирани пилешки гърди с домати, моцарела и пармезан.
Необходими продукти
- 1 малка тиква
- 2-4 обезкостени пилешки гърди без кожа
- хлебни трохи
- 1 голямо яйце
- 1 консерва 800 г обелени и нарязани домати
- моцарела
- пармезан
Начин на приготвяне
1. Разрежете тиквата на половина и издълбайте семките.
2. Сложете половините в микровълновата с разрязаната страна нагоре и ги приготвяйте около 30-40 минути. Можете да сложите малко масло, ако желаете.
3. Междувременно разбийте едно яйце в плитка купичка.
4. Сложете трохите от хляб в чиния.
5. Потапяйте пилешките гърди първо в яйцето, а после в трохите. Сложете в съд за фурна и печете около 45-60 минути (в зависимост от големината на пилето) на 175 градуса.
6. След това изсипете доматите от консерва отгоре и наредете парченца моцарела. Върнете тавата във фурната за още 15-20 минути, докато сиренето се разтопи и стане златисто-кафяво.
7. Докато пилето се приготвя, тиквата ще е станала. Оставете я да изстине, а след това с помощта на вилица издълбайте вътрешността от корите. Когато и пилето е готово, разпределете тиквата по чиниите и сложете пилето отгоре заедно с доматения сос. Поръсете с пармезан.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ