Пилешко филе кебап с вино и соев сос
Винен кебап с пилешко и ориз.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки гърди
- сол и пипер
- зехтин
- 1 глава лук
- 50 г масло
- 4 с.л. соев сос
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. брашно
- 100 мл червено вино
- 200 мл пилешки бульон или вода
- 2 с.л. каперси
- кимион
- китка магданоз
- варен бял ориз за гарнитура
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на пържоли. Обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и запечатайте на силен огън за по около 3-4 минути от страна на наребрен тиган или тиган с незалепващо покритие.
2. Лука наситнете. Сгорещете в тенджера 1 с.л. от маслото и 2 с.л. зехтин. Запържете лука и щом стане прозрачен добавете виното. Гответе няколко минути на умерен огън. Добавете доматеното пюре и брашното и бъркайте докто бучките се разпаднат.
3. Налйете бульона, добавете кимион и соев сос, вкарайте останалото масло и изчакайте соса да закъкри. След това върнете мръвките в ястието.
4. Гответе 10 минути под капак, добавете каперсите и половината от наситнения магданоз. Гответе още 5-8 минути.
5. Махнете от огъня и разпределете месата в индивидуални порции. Добавете бял ориз или картофено пюре. След това залейте частта с месото със соса от готвенето му и поръсете с пресен наситнен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ