Пилешко филе в сос от ябълки и пащърнак
Печено пилешко с кореноплодни.
Необходими продукти:
- 300 г плешко филе (пилешки гърди)
- сол и пипер
- 3 с.л. зехтин
- 2 пащърнака
- 1 морков
- 1 зелена ябълка
- клонка розмарин
- 450 мл пилешки бульон
- 1 ч.л. оцет
Начин на приготвяне:
1. Почистете ябълката и нарежете на кубчета. Същото направете с моркова и пащърнака. Сгорещете 1 с.л. зехтин и ги задушете на умерен огън за 8 минути като разбърквате периодично.
2. Залейте с бульона, добавете лостата на розмарина и гответе още 10 минути. Прехвърлете в купата на пасатора, добавете оцета и пюрирайте.
3. Месото нарежете на хапки и овкусете със сол и пипер. Покапете със зехтин и запечете на намазнен със зехтин тиган, грил или плоча.
4. Разпределете мръвките в чинии и залейте със соса. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ