Гриловано пилешко с портокалов мармалад
Мариновано пилешко на грил с цитрусов сос.
Необходими продукти:
- 800 г пилешко филе или 1 кг долни пилешки бутчета или крилца
- 3 с.л. соев сос
- 4 скилидки чесън
- 4 с.л. портокалов мармалад
- сока на 1 портокал
- клонка розмарин
- 50 г масло
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Смесете 2 с.л. соев сос с 3 намачкани скилидки чесън, наситнените листенца на половин клонка розмарин, сока на 1/2 портокал и 1 с.л. портокалов мармалад.
2. С така направената марината намажете пилешкото и оставете да кисне поне 2 часа. Може и цяло денонощие.
3. Намазнете грил тиган или скара с олио и запечете маринованото месо до готовност.
4. В касерола кипнете останалия соев сос с намачканата скилидка чесън, другата половина от портокаловия сок и 3 с.л. портокалов мармалад. Добавете останалите наситнени листенца розмарин. Щом заври, махенте от огъня и добавете маслото директно от хладилника, за да се разтопи във врялата смес.
5. Поднесете пилешкото със соса за заливане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ